AD HOC live in Brasov 19 aprilie Bazar Pub 21:00

AD HOC live in Brasov

19 aprilie Bazar Pub 21:00

     Duminica, 19 aprilie 2015, orele 21:00, Benediktus Production impreuna cu Bazar Pub, va invita la un concert magic cu formatia AD HOC. Concertul coincide cu sarbatoarea Junilor care are loc an de an, in duminica dupa Sfintele Sarbatori ale Pastelui, duminica Tomii.

Support band: 20 lei

Fb event: https://www.facebook.com/events/1397237103928863/

Rezervări: 0737 645 188

AD HOC

În 2009, în România, o nouă poveste începe să prindă viaţă. Doi călători se întâlnesc pe acelaşi drum şi decid să se aventureze mai departe împreună. Fără să ştie clar încotro vor ajunge sau cum vor creşte împreună.

Pentru început cântă muzică de cameră, pe străzile din Oradea. Dar, ca în orice călătorie, drumul nu e niciodată drept şi nici acelaşi, personajele evoluează, aventurile şi scopul de asemenea.

Astfel, au pornit de la un duet stradal ajungând o haită de patru flăcăi şi-o zână, bine clădiţi şi frumoşi care îmbină atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile şi elementele folclorice româneşti, cu o melodie şi o tehnică medievală.

Peripeţiile, nici pe departe nu i-au ocolit.

In 2010 au început spectacolele în cluburi, în 2011 participarea la festivaluri, în 2012 au bătut ţara în lung şi-n lat cu peste 50 de concerte, iar în 2013 erau în sfârşit pregătiţi să lanseze primul lor jurnal – albumul de debut „Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale!”.

concert-ad-hoc-brasov

Păstrând mereu povestea, concertele AD HOC sunt adevărate spectacole: cu piei, blănuri şi tatuaje croite pe măsura atitudinii lor, cu poveşti, legende şi fum potrivit misticismului lor şi cu atâta energie şi scandal încât să te cucerească şi să te ducă într-o lume de basm şi legendă din primul până în ultimul moment pe care îl petreci alături de ei.

În 2012 şi-au dat în petec şi mai tare, construind împreună cu “Crispus – The Art of Fire” un spectacol teatral de muzică, foc şi jonglerie. “Povestea Vinului” este o legendă veche de pe vremea potopului creştin în care acrobaţiile iscusite cu foc şi dansul se îmbină cu povestea şi muzica într-o procesiune sincretică atent dezvoltată care nu plasează publicul

într-un spaţiu mitic, de legendă, ci îl creează la propriu chiar acolo, în jurul lui.

2013 a fost un an cu multe aventuri pentru barzii AD HOC. Aceşti „stră-stră-bunici ai lui Sid Vicious, ajunşi în viitor” (Caţavencu) şi-au lansat primul album într-o zi de joi, 17 octombrie, în Music Club din Bucureşti, urmând apoi înca 11 oraşe din ţară unde au încins spiritele şi minţile publicului – masei de prieteni care creşte vertiginos pe zi ce trece. şi au făcut-o în stil mare: lansarea a fost de patru ori premieră în industria muzicală românească. AD HOC e singura trupă care a lansat în România, gratuit, un număr atât de mare (10.000 de copii) de albume, fără casă de discuri, într-o poveste, ca personaje fantastice.

Toate acestea se întâmplau în numărul 7 al revistei Harap Alb Continuă. Şi pentru că distracţia e mai bună atunci când nu se termină niciodată, AD HOC se pregătesc, în secret, să plece în a doua călătorie de promovare a albumului lor.

Ca în orice călătorie, eroii noştri, la fiecare popas s-au împrietenit cu toţi cei cu care le-a fost să li se intersecteze drumul: Lună Amară, Celelalte Cuvinte, Sistem, Holograf sau Viţa de Vie.

Precum Greuceanu, Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea, în 2014 eroii AD HOC sunt, ca întotdeauna, pregătiţi să facă faţă provocărilor şi să surpindă, să ajute şi să vină cu soluţii muzicale dar neaşteptate, ghiduşe, deopotrivă mature şi copilăreşti, limpezi sau tumultoase.

Pe scurt, tot ce e nevoie pentru a asigura publicului momente de neuitat. Fără săşi nege nimic din trecutul apropiat sau cel îndepărtat, AD HOC au ales să-şi lase sufletele libere să cânte.

De la balade sincere şi triste, la piese parcă rupte din furtună, muzica lor îmbină sonorităţi, ritmuri şi idei medievale, rock şi folclorice româneşti, uneori surprinzând cu inserţii din toate părţile şi sunetele lumii.

Trecuţi prin multe avataruri şi formule, cei 5 AD HOC, adică: Sergiu “Corbu” Boldor (vioară, voce), Dan “Ursu” Olar (tapan, vorbe), Igor Antoniuc “Făt Frumos” (chitară, voce), Andrei Nagy “Vampiru”(violoncel) şi Elena Stoica (vioară) aşteaptă cu ochii limpezi şi larg deschiţi să ajungă în toate colţurile lumii şi să împartă “Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale!” oricui va avea urechi să-i asculte, minte să-i înţeleagă şi picioare să danseze

până la capăt.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=U-fZKzB8bP8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *