Boema

Duminica, 26 iunie 2011- Casa de Cultura a Studentilor, ora 18:30

Duminica, 26 iunie, la Casa de Cultura a Studentilor, de la ora 18.30, va avea loc spectacolul BOEMA, cu participarea invitatilor – dirijor David Crescenzi (Opera Nationala Romana Timisoara), tenorul Marius Manea (Opera Nationala Bucuresti) in rolul lui Rodolfo si baritonul Adrian Marcan (Opera Brasov) in rolul lui Marcello.

David Crescenzi a studiat la Conservatorul din Pesaro, specializandu-se in dirijat de orchestra, pian, muzica corala si dirijat coral. S-a consacrat ca pianist acompaniator si asistent dirijor in diferite teatre si festivaluri lirice, atat in Italia cat si in strainatate, iar actualmente ca dirijor de orchestra si maestru de cor.
Printre realizarile sale amintim colaborarea cu Teatrul Operei din Cairo, Egipt, in calitate de director artistic. Între anii 1999 si 2001 a fost Maestru de Cor la Teatrul „Carlo Felice” din Genova, iar in stagiunea 2004-2005 a fost adjunctul Directorului Muzical de la Teatrul „St. Carlo” din Napoli. Din anul 2002 colaboreaza cu Opera Nationala Romana din Timisoara. În vara anului 2008 la Arena „Sferisterio” din Macerata, Italia, a dirijat, in prima auditie, „Neues vom Tage” a compozitorului german, Paul Hindemith.

Opera Romana Iasi -
Marius Manea este absolvent al Universitatii Transilvania din Brasov, Facultatea de Muzica, sectia Canto.
Intre 2001- 2002 si 2002-2004 a fost solist al Teatrului de Opera Brasov, iar din 2004 este solist al Operei Nationale Bucuresti.
Palmaresul sau contine: Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Canto „Haricleea Darclee”, Braila; Marele Premiu la Festivalul International de Canto „Traian Grozavescu” la Lugoj (2006); Premiul Special la Festivalul de la „Musiktheater Wien”(Austria). http://my.operanb.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=52

Adrian Nicolae Marcan este absolvent al Academiei de Muzica “G.Dima”din Cluj-Napoca, sectia-canto, clasa-prof. univ. G. Rosu.
De-a lungul timpului a colaborat cu Opera Thessaloniki, Grecia, Opera Nationala Chisinau, Opera Tirana (Albania), dar si cu Teatro di Madrid, Spania.
Din 2007, baritonul interpreteaza roluri la Opera Nationala din Bucuresti in spectacolele „Don Giovanni” – W.A. Mozart ; „Cenusareasa” – G. Rossini; „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti si „Golem” – N.Bretan. Din 1995 este solist al Operei din Brasov.
http://www.opera-brasov.ro/ro/artisti/marcan_adrian.html

Boema este o opera in 4 acte de Giacomo Puccini. Libretul de Giuseppe Giacosa si Luigi Illica.
Pretul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei – la stal, iar la balcon – 18 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *